You are currently viewing Quiz #20: Results Time! 

Quiz #20: Results Time! 

Let’s see, are you Top of the Form, or do you need some extra tuition? Whichever it is, I hope you enjoyed our quiz. And now, for this week’s moment of truth, here are the answers with a drum roll…

Round One – Odd One Out

  1. Which of these was not a character in Dad’s Army?
    • A – Private Cheeseman
    • B – Private Bacon
    • C – Private Sponge
    • Answer: B – Private Bacon
  2. Which of these TV shows was not the most watched TV show of the year during the 1970’s?
    • A – The Royal Variety Performance
    • B – Some Mothers Do ‘Ave ‘Em
    • C – The Benny Hill Show
    • Answer: B – Some Mothers Do ‘Ave ‘Em
  3. One of these presenters was not a BBC newsreader in the 1970’s. Which one?
    • A – Richard Whitmore
    • B – Gordon Honeycomb
    • C – Robert Dougal
    • Answer: B – Gordon Honeycomb (he was on ITN)
  4. Which of these shows was not an ITV children’s show featuring performances from pop musicians of the time?
    • A – Shang-a-Lang
    • B – Get it Together
    • C – Cheggers Plays Pop
    • Answer: C – Cheggers Plays Pop (it was on BBC1)
  5. And which one of these fictional pubs didn’t feature in Coronation Street?
    • A – The Rover’s Return
    • B – The Goat and Compasses
    • C – The Flying Horse
    • Answer: B – The Goat and Compasses

Round Two – Marathon “Fil Rouge”

  1. In our recent episode featuring The Sweeney we mentioned that the pilot episode appeared as a one-off story in the Armchair Theatre series. What was the one-off pilot called?
    • Answer: Regan
  2. I’ve mentioned this a few times, but my family finally got a colour television in 1977. What event made my parents change from black and white to colour?
    • Answer: The Queen’s Silver Jubilee
  3. In February 2024, we looked back at The Mr Men. Who was the original narrator for The Mr Men?
    • Answer: Arthur Lowe
  4. Our 2023 Christmas Special edition was called “What did I miss in 1976” and I looked back to see what TV shows I hadn’t been able to watch that year. But why didn’t I watch any TV that Christmas?
    • Answer: I was ill in bed with glandular fever
  5. And finally, still back in 2023, we featured Secret Army in an episode. That show was pretty grim at times featuring life in Belgium under Nazi occupation but rather surprisingly it inspired one of the most popular comedy shows of the 1980’s – which one?
    • Answer: Allo Allo

Round Three – Name That Tune (1973)

  1. Barnaby the Bear
  2. Last of the Summer Wine
  3. Inigo Pipkin
  4. Hickory House
  5. The Streets of San Francisco

Round Four – TV Times

  1. Who ate blue string pudding?
    • Answer: The Clangers
  2. In the US TV show Chips – what does Chips stand for?
    • Answer: California Highway Patrol
  3. Which popular TV character’s catchphrase was “Magic Our Morris”?
    • Answer: Selwyn Froggat
  4. Who played the title roles in McMillan and Wife?
    • Answer: Rock Hudson and Susan Saint James
  5. And finally, still on the detective theme, who played the insurance agent with a crime-solving sideline in Banacek?
    • Answer: George Peppard

Bonus Question

In what month of what year was the first episode of The Good Life broadcast?

  • Answer: April 1975

Remember, whether you’re a quiz whizz or a casual guesser, it’s all in good fun!

Eager for more? Don’t forget to tune in weekly for our podcast episodes and bi-weekly for the quizzes. Share your scores, comments, and any 70s TV memories with us – we love hearing from you!

Contact us on:

  • Facebook: @My70sTVChildhood
  • Twitter: @70sTVChildhood
  • YouTube: @my70stvchildhood
  • Blog: my70stvchildhood.com
  • Email: Oliver@My70sTVChildhood.com

Take care,
Oliver

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply