You are currently viewing Quiz #19: Results Time!

Quiz #19: Results Time!

Let’s see, are you Top of the Form, or do you need some extra tuition? Whichever it is, I hope you enjoyed our quiz. And now, for this week’s moment of truth, here are the answers with a drum roll…

Round One – Odd One Out

  1. Which of these artists did not appear on the old-time music hall show The Good Old Days?
    A – Ken Dodd
    B – Bernard Cribbins
    C – Jim Davidson
    Answer: C – Jim Davidson
  2. Which of these detective dramas didn’t begin in the 1970’s?
    A – Shoestring
    B – Bergerac
    C – The Sweeney
    Answer: B – Bergerac
  3. One of these was not a character in The Wombles. Which one?
    A – Wellington
    B – The MacWomble
    C – Seamus O’ Womble
    Answer: C – Seamus O’ Womble
  4. Which items were not asked for as part of the annual Blue Peter Appeal during the 1970’s?
    A – Postage stamps
    B – Old socks
    C – Sticky Backed plastic
    Answer: C – Sticky backed plastic
  5. And finally, which of these was not a member of The Ant Hill Mob in Wacky Races and The Perils of Penelope Pitstop?
    A – Fingers
    B – Yik Yak
    C – Rug Bug Benny
    Answer: A – Fingers

Round Two – Marathon ” Fil Rouge”

  1. Our episode in November 2023 celebrated 60 years of Dr Who but who were the two actors who played The Doctor during the 1970’s?
    Answer: Jon Pertwee and Tom Baker
  2. In November 2021, we looked back to some early predictions from the brilliant Cosgrove Hall animation studios. We remember the bonkers Chorlton and the Wheelies, yet another show which appears to have been thought up by someone on something. But what kind of creature was Chorlton?
    Answer: A dragon
  3. In our recent 100th episode, we looked back at Record Breakers and featured a clip from a world record attempt by some students at Leeds University. What was the world record they were attempting?
    Answer: Domino toppling
  4. In February 2023, we looked back at the Six Million Dollar Man. What was the name of the government agent who supervised Steve Austin being rebuilt?
    Answer: Oscar Goldman
  5. In our September 2021 episode “Going for a Song” we remembered the antiques show of the same name. What was the name of the resident antiques expert on the show?
    Answer: Arthur Negus

Round Three – Name That Tune (1979)

  1. Not the Nine O’Clock News
  2. Telford’s Change
  3. The Omega Factor
  4. The Red Hand Gang
  5. Danger UXB

Round Four – TV Times

  1. On 19th September 1975, which much-loved sitcom was first shown on BBC2?
    Answer: Fawlty Towers
  2. I know it wasn’t made in the 1970’s but Andy Pandy was shown incessantly during my early childhood. What were the names of his two playmates?
    Answer: Looby Loo and Teddy
  3. Staying with the Watch with Mother theme, another favourite of mine was Pogle’s Wood. But who lived in the house in Pogle’s Wood with Mr and Mrs Pogle?
    Answer: Pippin and Tog
  4. How many people watched the Morecambe and Wise Christmas Show in 1978?
    Answer: 28.8m people (according to the BBC website)
  5. The 1972 ITV show Pathfinders was a wartime drama but who or what were The Pathfinders?
    Answer: They were the RAF squadrons who marked targets for the RAF’s heavy bombing raids during the war.

Bonus Question

Spooner’s Patch was a fairly dreadful sitcom created by Ray Galton and Johnny Speight in the late 70’s. What was Spooner’s profession in the show?
Answer: He was a police inspector.

Remember, whether you’re a quiz whizz or a casual guesser, it’s all in good fun!

Eager for more? Don’t forget to tune in weekly for our podcast episodes and bi-weekly for the quizzes. Share your scores, comments, and any 70s TV memories with us – we love hearing from you!

Contact us on:
Facebook @My 70s TV Childhood
Twitter @70sTVChildhood
YouTube @my70stvchildhood
Blog at my70stvchildhood.com
Email at Oliver@My70sTVChildhood.com

Take care,
Oliver

Liked it? Take a second to support us on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply